a href="http://idadasofie.blogg.no/1255982020_velkommen_til_min_blo.html">Hvorfor idadasofie? Om meg Design Leppe spalte Blogger jeg leser

Arkiv måned: september 2013

Sunn blåbærpai

Det skal være lov å kose seg litt selv om man er på diett.. da passer denne sunne blåbærpaien godt, den er full av antioksidanter og proteiner og vil gjøre kroppen godt!

 

Opprskrift disse små paiene:

ingredienser til paibunnen: 

1 ss smør

1/2 eggehvite

3 ss mager kesam

1 scoop soya protein

1 ss kardemomme

3 ss sukrin

speltmel og mandelmel

 

 

Ingredienser til fyllet:

4 ss mager kesam

3 ss sukrin melis

6 ss blåbær (frosne eller ferske bær)

 

Fremgangsmåte:

Bland smør, kesam og eggehvite i en bolle. Tilsett så proteinpulver, kardemomme, og sukrin. Deretter blander du inn speltmel og mandelmel helt til det blir en pai deig.

Sett så paideigen inn i kjøleskapet i 20-30 min. Slå på ovnen på 225grader over og undervarme.

dytt deigen så ned i to paiformer, strekk deigen opp mot kantene. Stek paibunnen i 15 min.

 

så blander du sammen kesam og sukrinmelis. Dette legges over paibunnen, og så strør du på blåbær. (kan også legge over paibunn slik jeg gjorde på den ene (Se bildet ovenfor ) Sett så inn paiformene i ovnen på 200 grader i 20 min.

NB: Paiene må avkjøles før de nytes!

 

 Publisert: 27.09.2013 @ 20:16 Kategori: mat Kommentarer: 1

Kreative dager

Tenkte jeg skulle vise hva vi på kunst og håndverk faglærerlinja holder på med. Og nå for tiden har vi gådd inn i en periode der vi skal tegne mye, lære forskjellige teknikker osv. Vi har begynt å tegne en del appelsiner, men så har vi gådd over på å tegne glass ved en veldig artig teknikk med kull. Man soter ned arket og bruker en knettgummi for å hente fram lyset. Det var vanskelig men utrolig spennende å prøve.

Publisert: 24.09.2013 @ 08:40 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 5

BITT AV FITNESSBASILLEN

Har hatt et stort fokus på trening og kosthold i det siste, og det har vist seg til å gi resultater. Har gått ned en del i fettprosent. Kroppsvekta vet jeg ikke, (har ikke badevekt) men regner med jeg har gått ned en del når jeg hadde stort fokus på cardio i juli-august. Nå er jeg igang å trene opp styrken min igjen, slik at jeg forhåpentligvis endelig kan få markerte muskler. Da er det jo og selvfølgelig viktig med mat, men så må jeg klare å slutte å feste i helgene. Er jo student så det har gått hardt for seg helt siden jeg begynte på høyskolen. Det ødelegger så sinnsykt mye for treningen, så jeg må få meg på rett kjør igjen.


Slik ser treningsplanen min for denne uken, og egentlig alle ukene.
http://fitnessbloggen.no/x-size/  bruker dette styrketreningsprogrammet for maksimal muskelvekst.

Publisert: 17.09.2013 @ 21:42 Kategori: trening Kommentarer: 2

NOTODDEN

Her er da noen bilder fra byen jeg bor i, notodden! Det er en industriby, men likevell er naturen veldig godt bevart rundt oss. Jeg har blitt en smule forelsket i byen, jeg synes den er virkelig skjønn. Det eneste som jeg ikke liker med den er alle oppoverbakkene, uansett hvor man skal er det alltid oppoverbakker. Byen er som en ren grop, så uansett om jeg skal til eller fra skolen er det alltid oppoverbakker.
Her er da høgskolen i telemark avd Notodden der jeg skal tilbringe mine neste 3 år. ! Vet ikke enno om jeg ønsker å bli kunst lærer eller ikke, men jeg ønsker iallefall ikke slutte på studiet ennå, for jeg trives så godt.   ( Den ser veldig liten ut på bildet men den er egentlig større.)

Publisert: 11.09.2013 @ 14:06 Kategori: My life Kommentarer: 0

MY ROOM

Tenkte jeg skulle blogge litt igjen, bare slik at de der hjemme kan se hvordan jeg har det her nede i sør!  Blir neppe nå masse blogging, det ser jeg meg ikke tid til. Men en oppdatering en gang i blandt.

Her er da bilder av hvordan rommet  mitt ser ut :


Rommet mitt er 22 kvadratmeter  pluss bad. Stue og kjøkken deler jeg med en del andre studenter. Jeg synes jeg har fått det relativt koselig her, og tror jeg blir å trives med å bo her de tre neste årene.

Publisert: 09.09.2013 @ 18:09 Kategori: My life Kommentarer: 10
hits