a href="http://idadasofie.blogg.no/1255982020_velkommen_til_min_blo.html">Hvorfor idadasofie? Om meg Design Leppe spalte Blogger jeg leser

Arkiv måned: september 2011

Dagens innkjøp

Øredobber fra bikbok.  69,- kr


Genser fra bikbok. 149,-kr
-Tycks?

Publisert: 29.09.2011 @ 16:20 Kategori: Blogg Kommentarer: 7

Photo-Berries


Bildene er selvfølgelig tatt i østerrike, siden vi ikke har slike bær her. Men jeg synes de var ganske interessante. De hadde så rar form og minte meg litt om slike runde perler jeg brukte å lage smykker av når jeg var barn. Vi spurte btw guiden om det gikk an å spise disse bærene, men da sa hun at de var giftige og at det måtte vi ikke gjøre.

-Synes om bildene?

Publisert: 28.09.2011 @ 22:50 Kategori: Bilder Kommentarer: 5

Muffinssssss

Jeg bakte muffins og tok med på skola til Julie, siden hun har bursdag i  dag.  Det var litt stress når jeg skulle lage dem i går siden jeg skulle på varetelling på kapphal. Men jeg klæsjet på litt glasur og så vips ble de ferdige.
Gratulerer med dagen Julie!!! <3


Publisert: 28.09.2011 @ 18:59 Kategori: mat Kommentarer: 2

I can't get erection from the election

Ahh elsker denne sangen! den er så fengende, takk til helene som gjorde meg hekta! må høre den hele tiden..

Men nå skal jeg på fotballtrening så blir vell sikkert ikke noe blogging i dag! -.-

-Synes om sangen? / hørt den før?

Publisert: 26.09.2011 @ 17:25 Kategori: musikk Kommentarer: 3

Todays outfit


Har fått besøk av bestefar og bestemor, og vi skal ha søndagsmiddag. Altså lammelår, fløtegratinerte poteter m tilbehør. Ohh blir så godt gleder meg masse.
Så jeg måtte pynte meg litt i dag, er jo kjempelenge siden jeg har sett bestefar siden han har vært så syk.

Publisert: 25.09.2011 @ 14:04 Kategori: mote Kommentarer: 6

Photo- Rosees"A single rose can be my garden... a single friend, my world"

-Synes om bildene?

Publisert: 25.09.2011 @ 10:15 Kategori: Bilder Kommentarer: 9

Dagens outfit


Dette var dagens outfit! var til Marina i dag og lagde oreokake og sjokolademilkshake. Snakk om å skjeive ut, nå blir det bare havergrynsgrøt, fitness og trening på meg denne uka...

-Synes om outfiten?

Publisert: 25.09.2011 @ 00:12 Kategori: mote Kommentarer: 4

bloggvurdering

INNHOLD: Ada Christin er en 17 år gammel jente fra Gjøvik som blogger om hverdagen hennes. Jeg synes hun skriver bra, interessante inlegg og har veldig lite skrivefeil i dem. Jeg liker at hun har korte men konkrete innlegg, det er liksom akkurat passe med tekst.  Det ser også ut som om at hun har oppdatert bloggen veldig ofte, noe som er et pluss.
DESIGN:Designet er ikke så veldig spesielt, det er for det meste hvitt.Det trekker litt ned. Men jeg liker virkelig headeren, det er jo et veldig fint bilde av Ada Christin, hun er jo veldig vakker så det gjør jo bildet ekstra fint. Og det var bra at bloggnavnet var veldig fremhevet, dette gjør at det er lettere å få med seg hva bloggen hennes heter.


TERNINGKAST:


-Synes om vurderingen?

Publisert: 24.09.2011 @ 23:52 Kategori: Blogg Kommentarer: 3

vil du bli vurdert?Vil du at jeg skal vurdere bloggen din? Jeg blir å trekke ut en blogg tilfeldig etter hvem som kommenterer. Det blir på www.random.org så det vil vell være større sansynlighet hvis du kommenterer flere gang tror jeg.. Jeg blir å ta vurderingen i kveld eller i morgen, men jeg vil legge igjen en kommentar på bloggen til den utvalgte slik at h*n ser vurderingen.

-Vil du bli vurdert?

Publisert: 24.09.2011 @ 11:02 Kategori: Blogg Kommentarer: 30

St.Peters kirkegård
Når vi var på språkreise så besøkte vi også Friedhof (kirkegård) st.Peter. Det er en av de gammleste og vakreste kirkegårdene i verden. Og der var faktisk søstra til Mozart gravlagt. Mozart han selv er gravlagt i wien, men ble jo født i salzburg.

Publisert: 23.09.2011 @ 20:35 Kategori: salzburg Kommentarer: 0

nordnorges høyeste fjell er besteget
Nå har vi (friluftslivgruppa) besteget oksskolten som var 1916 m.o.h. Vi begynnte i 8-9 tiden i morrest og kom ikke ned før i 7 tiden på kvelden. Vi var litt uheldig med været, det piss-regnet på tilbaketuren så det ble ganske glatt på steinene og bergene.

Det kuleste med turen må være da vi skulle krysse breen, jeg har nemmelig aldri gått på en isbree før så det var veldig interessant. Men den beste følelsen var når vi kom på toppen og kunne tenke at endelig hadde vi klart det, men så ble det en nedtur når vi tenkte på at : nå er vi halveis, vi må gå hele veien tilbake.    hehe

Publisert: 21.09.2011 @ 22:15 Kategori: Friluftsliv Kommentarer: 2

READY

Nå er jeg super klar for å beseire nordnorges høyeste fjell nemmelig okstindan. Og det jeg gjør nå er at jeg sitter å venter på at tiden skal være der, halv fem faktisk. Det er da vi skal dra. Måtte faktisk ta fri en hel time fra skola siden vi egentlig skulle slutte klokken fire. JA DET ER GANSKE HEKTISK!
bilde fra i går da jeg lekte rambo...haha


Publisert: 20.09.2011 @ 16:00 Kategori: Friluftsliv Kommentarer: 6

Høst-bilder


Holder faktisk på å pakke nå til ny tur som skal være i morgen rett etter skoletid. Da skal valgfag-gruppa friluftsliv på tur til Okstindene. Da blir vi å overnatte i ei hytte som turistforeningen eier, og så går vi gry tidlig neste dag oppå selve oksskolten.

Det ble ganske hektisk å pakke nå siden vi fikk vite det i dag at vi skulle på tur, men jeg pakker no for fullt og håper på at jeg husker å ta med meg alt.

Publisert: 19.09.2011 @ 20:52 Kategori: Friluftsliv Kommentarer: 7

Bilder fra hytteturen

Nå er vi nettopp kommet ned fra fjellet. Det var en kjempe koselig hyttetur, og herre gud så fint vær vi hadde.
Her sitter Marina og Cathrine på toppen og nyter utsikten.

Bilde ovenfra og ned der hytta ligger

Cathrine og meg

<3hehe, søta!Marina som er på jakt... hehe neida, det er bare luftgivær og vi skøt bare på blink.

-Synes om bildene?

Publisert: 18.09.2011 @ 18:39 Kategori: Friluftsliv Kommentarer: 8

klar for hyttetur

Nå har jeg pakket og er klar til å dra på hyttetur sammen med Marina og Cathrine. Sist gang vi var på hytta til marina var det jo vinter så da kjørte vi scooter, men denne gangen skal vi gå. Blir sikkert kjempe koselig!


prøver å ikke skjeive ut på turen, og fortsett å være sånn høvelig sunn.

Publisert: 16.09.2011 @ 15:33 Kategori: Dagan Kommentarer: 3

muffinFITNESSNaam naaam, i dag har jeg laget muffinfitness. De var ufattelig gode. Ble faktisk veldig overrasket.

Jeg fant oppskriften på fitnesspakken (frokosblanding-pakken). Men jeg byttet ut litt av oppskrifta for å gjøre dem ekstra grove. Men altså det smaker søtt, for i oppskrifta skal det også være eplemos og litt farin, men tok egentlig ikke halvparten av det som stod på oppskrifra, ville ha så sunne muffins som mulig.  Men jeg anbefaler virkelig å prøve å lage disse muffinsene. DET SCHMAKER GODT!

Publisert: 15.09.2011 @ 17:43 Kategori: mat Kommentarer: 5

bilde- trær

Foto:privat

I think that I shall never see
A poem lovely as a tree.
A tree whose hungry mouth is prest
Against the earth's sweet flowing breast;
A tree that looks at God all day
And lifts her leafy arms to pray;
A tree that may in Summer wear
A nest of robins in her hair;
Upon whose bosom snow has lain;
Who intimately lives with rain.
Poems are made by fools like me,
But only God can make a tree.
~Joyce Kilmer, "Trees," 1914

-Synes om bildet?

Publisert: 14.09.2011 @ 23:15 Kategori: Bilder Kommentarer: 4

dagens outfit-Tycks?

Publisert: 14.09.2011 @ 17:30 Kategori: mote Kommentarer: 22

vi ble intervjuet

Foto:Hanne

I dag ble vi Intervjuet av Ranablad om språkreisen vi hadde vært på i forbindelse med skolen. Vi var kun 4 personer tilstede under intervjuet siden de andre ikke var på skolen pga. tur. Men vi fikk no sagt det som var å si om turen. Så om et par dager, kanskje i morgen, kommer vi i Ranablad. Så nå skal jeg bare følge med fremover å se om jeg finner noen bilder av meg, eller bilder som jeg selv har tatt. For jeg sendte nemmlig en del bilder fra turen til dama som vi ble intervjuet av, for hun skulle bruke noen av dem.

Publisert: 13.09.2011 @ 22:10 Kategori: salzburg Kommentarer: 6

Katolske domkirke i salzburg
Foto: privat

Når vi var på guding en dag i Salzburg var vi inni denne vakkre domkirken. Det var ufattelig svært der, og alt var så utsmykket og fint. Det var hele fem orgler inne i kirken. Jeg kunne tenkt meg å giftet meg i denne kirken, men jeg spurte guiden om det var lov, og hun sa det var lov, og det var ikke så dyrt, men det var sykt dyrt å leie inn folk som kunne spille orgel, og så må man jo  ha masse folk til å fylle opp kirken, og det hadde blitt litt vanskelig siden den ligger i salzburg, så jeg bare droppet den ideen. haha

-Synes om bildene?

Publisert: 13.09.2011 @ 13:37 Kategori: salzburg Kommentarer: 2

Outfit & innkjøp


Kjøpte meg en hårkur for blondt hår og tights. Hårkuren kostet 179,- kr og tightsen kostet bare 10,- kr ... omg billig

Publisert: 12.09.2011 @ 18:28 Kategori: mote Kommentarer: 18

chill outfit


Max-chillax outfit i dag. Måtte ha noe behagelig på siden jeg og mamma skulle gå tur .

Publisert: 11.09.2011 @ 14:04 Kategori: mote Kommentarer: 7

Det er ikke lett

Det er ikke lett å se bestemor på denne måten, sånn som idag.. Jeg kunne faktisk ikke kjenne henne igjen. Og det er en og en halv uke siden sist jeg så henne. Jeg måtte faktisk spørre sykepleieren om hvem det var utav de tre damene som satt i stua. Hun var så annerledes, hele annsiktet var søkkt inn, og det fine krøllete håret som jeg brukte å se var nå klippt kort og var helt slett. Det var heller ikke noe bedre når jeg begynte å prate med henne, hun sa ikke så mye, men hvis hun skulle prøve å si noe så var det bare halve setninger og så måtte jeg gjette meg til resten. Det er så synn at alzheimersen har gjort alt dette med bestemor, hun blir liksom aldri bedre, hun blir bare verre og verre.  Og jeg forventer egentlig slutten snart, selv om jeg håper vi kan ha henne ved oss en god stund til, det er derfor jeg prøver å besøke henne så ofte som mulig. For man vet jo aldri når det skjer. Men jeg har bestemt meg at jeg vil huske henne som den flotte artige, og gavmilde dama hun en gang var, og så vil jeg bare glemme det andre med sykdommen, for det er jo sykdommen sin feil, bestemor er innerst inne fortsatt den samme selv om hun ikke husker så mye, så kjenner hun iallefall meg igjen og vet hvem jeg er. 


@bilde

"I will always love you for who you are, and were"

Publisert: 11.09.2011 @ 13:29 Kategori: My life Kommentarer: 3

Bilder- Mirabell

Mirabell er en ufattelig fin park i salzburg, der ligger det et gammelt slott også. Denne parken er det veldig vanlig å ta brudebilder i. Det var jo ufattelig vakkert der, jeg ble bare helt målløs når jeg kom gående inn der. Det var så uvirkelig vakkert.

-Synes om bildene?

Publisert: 10.09.2011 @ 22:50 Kategori: salzburg Kommentarer: 6

Hello kitty negler

Image and video hosting by TinyPic

-Synes?

Publisert: 10.09.2011 @ 14:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 8

Pretty girls in Salzburg


Tok disse bildene da vi var på vei opp til festningen i salzbur, jeg synes de ble veldig fine så jeg måtte no bare dele de med dere!

-Synes?

Publisert: 09.09.2011 @ 18:35 Kategori: salzburg Kommentarer: 4

intervaller 4x4
Nå ska jeg på spenst å trene intervaller. Det må til for å få kondisjonen på topp.

Hva er 4x4 intervall trening?

Det er den beste kondisjonstreningen man har.  Der har man intervaller på 4 minutter gjentatt 4 ganger. Hensikten med denne treningsmetoden er å øke oksygenopptaket ditt.

 

Hvordan man gjennomfører intervallene:

-Oppvarming på 6-10 minutter

-Deretter kjører du 4x4 minutters intervaller der man har noe mellom 85-95% av makspuls. (er vanskelig å ha det nøyaktig slikt uten pulsklokke, men er bare å gi nesten alt du har så du har rett intensitet)

-Mellom 4 minuttene tar du en aktiv pause på 3 minutt der du gir 70 % av makspuls.

-Nedtrapping på 5 minutters lavt tempo.

 

 

Publisert: 09.09.2011 @ 13:47 Kategori: trening Kommentarer: 6

Wasserspiel- Helbrunn

Vi var på Wasserspiel Helbrunn når vi var i Salzburg.( språkreisen). Det var et gammelt slott og eiendom av en tidligere erkebiskopp. Det var et stort område, og det som var så spesielt er at alt var drevet av vann. Det va utallige fine fontener og vannspill der. Skjekk ut denne gigantiske fisken
Selve parken var ufattelig skjønn. Men det regnet litt mens vi var der da.

Det var en mann som styrte dette vannet, og når han skrudde det av så skulle jeg jo springe igjennom. Jeg kom meg akkurat igjennom men de som kom bak meg ble søkk våte.

En krone som svever ved hjelp av vannkraft.

Erkebiskoppen brukte å be mange fine folk på middag, og så skjenkte han dem litt. Og sener på kvelden skrudde han på vannet og de fikk vann i stumpen. Mens han som satt på det fremste setet ble ikke våt i det heletatt.

-Synes om bildene?

Publisert: 08.09.2011 @ 21:09 Kategori: salzburg Kommentarer: 2

Dagens outfit-Tycks?

Publisert: 08.09.2011 @ 07:12 Kategori: mote Kommentarer: 5

Redbull museum

Når vi var i Salzburg var vi på et slags museum for Redbull, altså det var jetfly, gokart,helekopter, malerier  som var utstillt.  Selve bygget var verdt å dra å se på, for det var ufattelig fint der. Det var bar øverst og resturang i midten og så husker jeg ikke helt hva de andre etasjene var.  Men redbulltingene var i det store utbygget.
Redbullfly

Folkene, + Aaro og Iselin som ikke var med på bildet.

Taklyset skiftet farge hele tiden. Det var ganske stilig

Hehe det var ganske søtt bilde da!   Jeg er btw ikke så høy, som dere kanskje ser så står jeg på tå.

foto:hanne

Publisert: 07.09.2011 @ 22:17 Kategori: salzburg Kommentarer: 1

Dagens innkjøp

Image and video hosting by TinyPic

-synes?

Publisert: 06.09.2011 @ 20:07 Kategori: mote Kommentarer: 10

borgen/festningen- bilderBilder fra da vi var på guid-tur oppe på festningen i Salzburg. Det var ufattelig fint der, og utsikten over byen var fenomenal.

Publisert: 05.09.2011 @ 17:15 Kategori: salzburg Kommentarer: 5

Konfirmasjon

I dag har jeg vært i Konfirmasjon til Maja Denisa! Det var skikkelig koselig, men jeg angrer litt på at jeg ikke tok meg tid til å skrive en tale mens jeg var i østerrike, talen jeg begynnte på ble liksom ikke helt bra eller helt ferdig, så jeg skulle jo ha begynnt litt før å skrive...
Kjære majamor!

Jeg er så ufattelig glad for at jeg kjenner deg, for du er et så fantastisk flott menneske. Du har vært som en søster for meg, og jeg er ufattelig glad i deg. Jeg håper vi kan være fortsette å være venner for alltid, for jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg. Du betyr så mye.

Nå har lille du også blitt konfirmert, og det er ikke lenge til du er voksen. For årene de flyr avgårde, det skal jeg love deg!  Håper du nyter de siste årene som ungdom og at du tar deg tid til å være barnslig sammen med meg. Man er nemmelig ikke voksen før man er barnslig...

Jeg vil ønske deg all lykke og vell i fremtiden!  I love you snuppa <3

Publisert: 04.09.2011 @ 21:49 Kategori: Dagan Kommentarer: 2

bilder- Salzburg


Et bilde av salzburg tatt ovenfra, altså ved festningen.Ved denne brønnen var møteplassen vår før alle guideturene.

Dette var definitivt den søteste resturangen i salzburg. Det så ut som et dukkehus.

Her er bildet av huset der Mozart ble født! Tror guiden vår sa at han ble født i 3 etasje.

Navnet salzburg kommer fra ordene salt og borg. Det er fordi det er en by som gjorde seg rik på salt, og de har en gigantisk svær festning, altså en borg just oppå "fjellet". Salzburg er en barokkby, altså det er en stil på husene og bygningene. Det er derfor jeg ble så forelsket i byen, den var så ufattelig skjønn og det så gammelt ut men sammtidig var det veldig fint!

Publisert: 04.09.2011 @ 12:20 Kategori: salzburg Kommentarer: 7

Innkjøpene fra Salzburg

I<3Salzburg t-skjorte

Pengebok

Paris hilton passport parfyme. Den luktet utrolig godt, veldig søt!Hello kitty bokser med drops.

Cupcakes ørepropper

Ugle smykke

Hvit fest-kjole
Publisert: 03.09.2011 @ 15:12 Kategori: mote Kommentarer: 8

Fantastisk språkreise

Nå er jeg kommet trygt hjem etter en uke i Salzburg! Og med det har jeg altså vært uten nett en hel uke, omg! De hadde nett der, men vi fikk ikke til å koble til dataen vår til nettet deres. Men jeg har iallefall hatt det supert, det har vært en opplevelse for livet denne språkresien her. En uke gikk veldig fort siden vi gjorde noe absolutt hele tiden, så jeg kunne ha tenkt meg til å vært en uke til. Men man ble ganske sliten etter å ha omstilt hjernen til å snakke tysk hele tiden, så det var godt å komme til norge og få bare prate norsk.

Det var så trist å si hade til vertsfamilien vi bodde til, for christine som vi bodde til sa så mye fint om oss og sa at vi bare måtte komme tilbake på besøk engang hvis vi skulle til Salzburg en gang i fremtiden.

Jeg blir sikkert å blogge om språkreisen i lang tid framover, for jeg har tatt så mange bilder av alt vi har opplevd og jeg vil gjerne dele dem med omverdenen. Vi har jo blitt guidet rundt i salzburg og fått sett masse sensverdigheter.

Her er et bilde over salzburg tatt oppe på festningen.

Her er et bilde over nesten hele Tyskklassen min. Det var iallefall de som var med på turen pluss reiseleder og læreren.

Et til bilde av oss! tatt av guiden

Jeg og Hanne delte rom! Vertsfamilien hadde et utrolig fint hus, det var en eksotisk stil. Hun hadde mange ting og planter rundt i huset, og masse musikkinstrumenter som vi fikk prøve.

Salzburg om kvelden!  Nydeligt!

Jeg kjøpte mozart sjokolade til mamma og pappa i hjemkomstgave.  Måtte no bare kjøpe en liten ting til dem..

Publisert: 03.09.2011 @ 13:50 Kategori: My life Kommentarer: 5
hits