a href="http://idadasofie.blogg.no/1255982020_velkommen_til_min_blo.html">Hvorfor idadasofie? Om meg Design Leppe spalte Blogger jeg leser

Arkiv måned: august 2011

Bye bye Norway

Image and video hosting by TinyPic


Nå reiser jeg snart til Salzburg på språkreise sammen med tysk-klassen.1 uke i Østerrike.Jeg gleder meg noe sykt til vi kommer dit, men først står vi ovenfor en laaaang reise. Vi skal først med tog til trondheim, så med fly til oslo, og så et nytt fly til München, og deretter et tog derfra til Salzburg. Langt!

Ahh det blir godt å komme til varmere strøk, så på værmeldingen nettopp, og det var meldt opp i mot 27 varmegrader. Mmmm deiligt!

Jeg blir sansynligvis å blogge om språkreisen mens jeg er der nede, for jeg tar med meg datan. Og vertsfamilien har helt sikkert nett der.

Publisert: 27.08.2011 @ 21:26 Kategori: Dagan Kommentarer: 10

Bokeh

-Synes om bildene?

Publisert: 27.08.2011 @ 19:21 Kategori: Bilder Kommentarer: 7

old&beautiful


Bildene er fra einvika! ahh jeg bare elsker slike gammle hus, det er så koselig å være der og bare stresse helt ned uten pc, tv, sminke, mobil osv. Har så sykt lyst til å dra tilbake, håper vi blir å dra dit igjen neste sommer.

-Synes om bildene?

Publisert: 27.08.2011 @ 12:29 Kategori: Bilder Kommentarer: 17

eyeshadow
Jeg bruker egentlig nesten aldri øyenskygge, men jeg fikk så lyst til å prøve litt på for å se hvordan det ble. Blå øyenskygge av alle farger, heheah men det framhevde blåfargen i øynene mine i alle fall. men det blir ikke noe vane å bruke øyenskygge tror jeg.

Publisert: 26.08.2011 @ 21:58 Kategori: mote Kommentarer: 11

RaindropsDet var et forferdelig vær i dag, det pøste ned med regn. Men etterhvert lyste det opp og sola kom fram heldigvis.

-Synes om bildene?

Publisert: 26.08.2011 @ 18:31 Kategori: Bilder Kommentarer: 3

Kinesisk "tattoo"


Var den ikke stilig? hehe den er ikke ekte, det er faktisk jeg som bare har tegnet kinesiske tegn på hånden min. Brukte en slags tusj-penn. Tegnene betyr fuck you. haha

Publisert: 26.08.2011 @ 16:38 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 2

outfit out the day


Tycks?

Publisert: 26.08.2011 @ 09:36 Kategori: mote Kommentarer: 6

dagens outfit


Dette var dagens outfit!

-Tycks?

Publisert: 25.08.2011 @ 18:21 Kategori: mote Kommentarer: 10

Språkreise om 4 dagerNå er det kun fire dager igjen til tyskklassen skal reise i lag på språkreise til salzburg. Jeg føler at det ikke var lenge siden vi begynte å planlegge turen, og nå skal vi faktisk snart dra. Vi drar altså på natta til søndagen. Da reiser vi med toget til trondheim, og tar deretter fly til Oslo, og så til München og tog derifra til Salzburg.

Vertsfamilie

Vi skal ligge til forskjellige vertsfamilier rundt omkring i byen. Jeg skal være sammen med fem andre jenter i en vertsfamilie. Og der blir vi nødt til å snakke tysk hele tiden.

Språkkurset

Vi skal altså gå på et institutt der vi skal ha skoledager der vi lærer mer tysk. De vil begynne klokken 9 hver dag og slutter halv ett. Etter det vil vi bli guidet litt rundt i byen noen dager, mens andre får vi bevege oss fritt og gjøre det vi ønsker. Vi skulle egentlig ha skole fra mandag til fredag, men pga reisingen så måtte vi droppe den siste dagen og heller reise hjem igjen på fredagen. Så jeg tror vi skulle være hjemme igjen på mo tidlig på lørdagsmorgenen.

Litt om Salzburg

Det er en by i østerrike som ligger nær grensen til tyskland, altså den ligger mer sør for tyskland. I denne byen ble mozart født i, så byen er veldig preget av han. Denne byen har en elv som heter Salzach som betyr "saltelven".  Salzburg ble nemmelig rik på saltet som de hadde så mye av, og dermed har det vært krangler mellom østerrike og tyskland om hvem som skulle eie denne byen.

 

De har en utrolig fin festning som dere ser på bildet, den skal vi besøke. Og jeg skal ta mange bilder fra denne flotte byen.

Jeg blir nok å blogge litt mer om språkreisen etterhvert, jeg må jo tross alt finne en gave til vertsfamilien og så må jeg nok gjøre noen andre forberedelser.

-Har du vært på språkreise før?

Publisert: 24.08.2011 @ 20:03 Kategori: My life Kommentarer: 4

Valgfag; friluftsliv


Jeg byttet til valgfaget friluftsliv, hadde egentlig toppidrett fotball. Så i dag hadde vi den første timen med dette faget, vi kunne jo ikke dra ut på tur med det samme så vi fikk bare masse informasjon, og vi snakket mye om hvor vi hadde lyst til å dra osv. og vi skal i allefall dra på okstinden som det er bilde av ovenfor.  Gleder meg sykt til å dra på tur i skog og mark, både sommer og vinter. Dra på fisketurer, plukke bær og sopp. Bestige høye fjell, ligge ute i telt i all slags vær osv.  Angrer ikke et sekund på at jeg tok dette valgfaget.
-Liker du å gå på fjellturer?

Publisert: 24.08.2011 @ 19:27 Kategori: Skola Kommentarer: 1

Photo- waterfall
-synes om bildene? Hvilket likte du best?

Publisert: 23.08.2011 @ 22:22 Kategori: Bilder Kommentarer: 5

dagens shopping


Beige kåpe     |            H&M        |   399,-kr
Brune sandaler    |   H&M     |   50,-kr

Dette var det jeg handlet i midt i skoletiden, jeg hadde nemmelig missforstått og trodde ikke at vi skulle begynne før klokken 12 i dag, så jeg dro no til byen sammen med mamma.. Og da jeg kom på skolen var alle der! hehe flaut

Publisert: 23.08.2011 @ 16:54 Kategori: mote Kommentarer: 7

Outfit ;23.08.11


Skal til byen sammen med mamma klokken 9, vi skal se etter en kåpe eller jakke til meg. Grunnen til at jeg kan være i byen nå er at vi ikke begynner på skolen før klokken 12. Da skal vi være fadder til den nye formgivingsklassen, det kan bli spennende.

Publisert: 23.08.2011 @ 08:56 Kategori: mote Kommentarer: 3

Grønn-te øker frobrenningen


Jeg har lest mye om at grønn te skulle være bra for å øke forbrenningen, så jeg bruker no og lage meg en kopp en gang i blandt.Og da er det jo godt å ha kanelstenger som man dypper oppi. Det skjer ikke så ofte at jeg lager meg grønn-te, men vurderer å gjøre det oftere nå som jeg ønsker å gå ned litt i vekt. Ikke mye bare litt! og da kan det jo være greit å få økt forbrenningen litt.

GRØNN TE
Koffeinet i teen bidrar til å frigjøre fett fra fettcellene. Samtidig øker antioksidantene i teen kroppens energiforbruk og gir dermed høyere forbrenning.

Hvor mye bør man drikke ?

2 til 3 kopper  om dagen eller tre kapsler grønn te-tilskudd, som fås i helsekostforretninger og enkelte apotek.

KANEL
Kanel fører til at kroppen produserer mindre insulin. Dette er gunstig ettersom insulin stimulerer fettlagring og hemmer fettforbrenningen. Kanel har også mye antioksidanter.

Hvor mye bør man spise?

Man bør innta en teskje om dagen eller 1-2 kapsler med kanelkonsentrat som man også får tak i i helsekostforetninger og enkelte apotek. 

Kilde: http://www.kk.no/309141/maten-som-brenner-fett

-Liker du grønn-te?

 

 

Publisert: 22.08.2011 @ 21:51 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

innkjøp


Rosa ring    |    Lindex   |   24.50.- kr


Jeans       |       Veramoda      |   299,-kr


Grønn neggelakk og veramodablad   |   Veramoda    |    fikk det med på kjøpet av buksa

Publisert: 22.08.2011 @ 17:00 Kategori: mote Kommentarer: 11

todays outfit-Tycks?

Publisert: 22.08.2011 @ 12:57 Kategori: mote Kommentarer: 7

første skoledag

Nå er ferien over, og det er tid til å komme seg på skolebenken igjen. Jeg gleder meg sykt til å komme på skolen og møte alle i klasse FO2A.Vi blir litt mindre i klassen i år enn det vi var i fjord, trist, men vi skal vell  komme oss igjennom et år til om ikke to.


Publisert: 22.08.2011 @ 07:22 Kategori: Dagan Kommentarer: 0

kortfilm fra einvika

video:kkkk

Jeg fikk inspirasjon hos en annen blogger som hadde laget en kortfilm fra der hun  hadde vært, og så fikk jeg så lyst til det jeg også. Så jeg filmet litt mens vi var i einvika, og så redigerte jeg det nå etter at jeg kom hjem.

-Hva synes du?

Publisert: 21.08.2011 @ 20:24 Kategori: Videobloggz Kommentarer: 2

uten strøm og dusj i fire dager

Nå har jeg kommet hjem fra det jeg vil kalle paradis, har vært i einvika uten strøm og dusj. Var godt å komme seg bort fra data, tv og mobil. Bare nyte de siste dagene av sommerferien... lese en bok, tilbringe tid sammen med familien, bade gå tur osv.    Vi var rundt 20 stykker på denne lille plassen, så det ble litt trangt til tider, men det gjorde da ingen verdens ting, vi er jo familie.  Og det gjør kanskje at vi kommer enda nermer hverandre.
Her er et bilde fra einvika.

Barna lekte så flott på stranda.

solings på g

På lørdagen var det fellesgrilling! Det ble litt regn så etterhvert rømte alle inn.

Cherrie fikk også være med til einvika!  Der koste hun seg godt sammen med mattis.

Publisert: 21.08.2011 @ 17:10 Kategori: Dagan Kommentarer: 5

einvika


Her er et bilde som en i familien har malt, det er fra einvika, slik ser det altså ut der vi skal tilbringe de neste dagene fram til søndag.


Nå drar jeg til einvika i brønnøysund. Der står det nemmelig huset der bestefaren min vokste opp. Jeg skal dit sammen med en del av familien på mamma sin side. Vi blir ca 20 stk. 

Jeg gleder meg til å komme meg litt bort fra teknologi som data og tv, blir godt å kunne slappe av med familien, spille kort, lese, og bade på den hvite fine badestranda.

Jeg tar med kameraet, så når jeg kommer tilbake skal jeg legge ut bilder! :D

Publisert: 17.08.2011 @ 13:50 Kategori: Dagan Kommentarer: 7

Hvem liker vell ikke å få ting!?

Jeg fikk en del produkter fra Stine(søstra mi) i går, hun hadde ryddet på badet hennes og fant ut at hun ikke kom til å bruke produktene så jeg kunne like så godt få dem. De er jo faktisk så vidt brukt, de er helt fulle.

Noen ganger er jeg faktisk sykt glad i søstra mi, bare noen ganger altså!  ;)


Det er for å rense huden!  Mary Kay, det er jo et veldig bra merke da.

Hårfjerningskrem og aftercare krem fra veet.

Bodylotion med selvbruning, selvbruningsspray for annsiktet og en slags foundation med fuktighetskrem.

Og så fikk jeg et par smykker, hårband, øredobber og en ring.Publisert: 17.08.2011 @ 10:57 Kategori: mote Kommentarer: 6

"photoshoot"


okei,  ikke noe ordentlig photoshoot... men vi tok bare en del bilder når vi ventet på at ferga skulle komme. Ble jo nesten som en.

Publisert: 16.08.2011 @ 20:08 Kategori: Dagan Kommentarer: 12

store barn leker best

Vi hadde litt lite å gjøre på hytta i dag, så vi tenkte at vi kunne være litt barnslige å gjøre ting vi brukte å gjøre før i tiden. Så sånn gikk det til at vi begynnte å bygge korthus, oghus av klosser osv.

-Synes om bildene?

Publisert: 16.08.2011 @ 19:21 Kategori: Dagan Kommentarer: 0

we made it!Nå har vi kommet oss trygt fram til sørfjorden. Tross smerter i kner hender osv klarte vi å fullføre sykkelturen på 10 mil. Vi brukte to dager, eller vi overnattet når vi kom halveis, så fortsatte vi dagen etterpå. Tilsammen brukte vi 9 og en halv time på hele turen inkludert spisepauser og tissepausser. Nå gleder vi oss til neste tur til neste år, men da vurderer vi å sykkle tilbake også. 

Publisert: 15.08.2011 @ 16:27 Kategori: Dagan Kommentarer: 9

sykkeltur på 10 mil"What are words if you really don't mean them when you say them" Jeg har alltid sagt at en gang skulle jeg sykkle helt til sørfjorden. En gang er i dag! Nå skal jeg, Maja og Oda begynne å sykkle.Vi skal sykkle halve veien i dag, og så overnatter vi i sjona til tanta mi. Så fortsetter vi i morgen, slik at vi når en ferge.

Jeg virkelig gleder meg til denne turen for været er meldt sol, sol og atter sol. kan bare ikke bli bedre!

Publisert: 14.08.2011 @ 07:23 Kategori: Dagan Kommentarer: 8

foto - marihøne

Fant en søt liten marihøne når jeg drev på å klippet plenen i dag. Trodde egentlig at marihønene var røde, men denne var visst oransj.

-Hvilket bilde var finest?

Publisert: 13.08.2011 @ 18:49 Kategori: Bilder Kommentarer: 14

Dagens innkjøp!


alt er kjøpt på bikbok! Måtte no handle meg en ny dongeribukse før skolestart, er jo ikke mange dagene igjen nå.

 

Publisert: 13.08.2011 @ 15:50 Kategori: mote Kommentarer: 11

NamskoganI går var jeg i namskogan på bestemor  tur som vi kaller det. Det var ganske så koselig, men jeg ble også veldig lei og sliten etterhvert. For jeg måtte dra opp og ned i rutsjebanen sikkert 30 ganger, for jeg måtte ta mille, isak og elias med. Siden de ikke var nok gamle til å ta den alene.

Jeg klarte selfølgelig å glemme kameraet mitt hjemme, så bildene er fra en annen tur til namskogan som vi tok for to år siden. suugen kvalitet, men tok dem bare med i inlegge som en illustrasjon ;)


Publisert: 13.08.2011 @ 11:32 Kategori: Dagan Kommentarer: 2

namskogan i morgenI morgen skal jeg og tanteungene mine, mamma, min tante, og mathias og elias til namskogan. Vi reiser med toget klokken åtte i morgentidlig. men vi tar bare en dagstur dit så vi kommer hjem om kvelden. Jeg er vell begynnt å bli litt for gammel for å være i den der parken, men der er jo artig for ungene, og jeg bruker no å hjelpe til og passe på alle rakkerungene <3

Publisert: 11.08.2011 @ 22:29 Kategori: Dagan Kommentarer: 5

outfitPublisert: 11.08.2011 @ 17:07 Kategori: mote Kommentarer: 3

yeah, I'm back againNå har jeg kommet hjem igjen, var kun en snartur på hytta, eller jeg var nesten ikke på hytta i det heletatt for jeg overnattet til Anna, vi så masse skrekkfilmer.. omg de var groteske. spessielt "hostel" og "i spit on your grave" var veldig drøye.

Publisert: 11.08.2011 @ 16:01 Kategori: Dagan Kommentarer: 2

hjemme bra, men hytta best!

Nå sitter jeg på venterommet i kilbohamn, venter på at ferga skal komme og kjøre meg over til sørfjorden, på hytta nemmelig. Gleder meg til å møte verdens beste Anna Cecilia<3
Kjøpte meg en  ny veske før jeg for, var den ikke fin?


Jeg har nettopp skiftet design btw, ble så sinnsykt lei av de fargene som var i det andre. Nå er designet ganske enkelt og greit, ikke noe skikkelig fancy. Giddet ikke bruke så lang tid på det, men det ble no "greit".

Publisert: 09.08.2011 @ 18:38 Kategori: Dagan Kommentarer: 5

dagens outfit

Publisert: 09.08.2011 @ 11:46 Kategori: mote Kommentarer: 13

herlig "tuesday morning"

Hvor deilig er det ikke å våkne til solstråler som skinner gjennom soveromsvinduet mitt. Jo helt fantastisk nemmelig. Men det som er litt mindre fantastisk er at jeg skal reise med buss til sørfjorden idag, så jeg får jo ikke nytet det fine været. :( Så jeg får bare håpe at det er like fint i morgen, så jeg kan baaaaaade i havet!-Hva skal du gjøre i dag?

-Har dere fint vær?

Publisert: 09.08.2011 @ 11:12 Kategori: Dagan Kommentarer: 2

photos


-synes?


Publisert: 09.08.2011 @ 01:57 Kategori: Bilder Kommentarer: 5

dagens lille innkjøpVar bare en snartur innom byen idag, for jeg skulle egentlig til treningssenteret for å trene. Og jeg får besøk av matilde snart så jeg tenkte jeg skulle kjøpe en brownies pakke så vi kunne kose oss med.Publisert: 08.08.2011 @ 18:36 Kategori: mote Kommentarer: 4

Dagens outfit

Publisert: 08.08.2011 @ 12:52 Kategori: mote Kommentarer: 6

regret

@weheartit

"sometimes I just wish I could turn back time and make my mistakes undone."

Publisert: 07.08.2011 @ 23:25 Kategori: Blogg Kommentarer: 4

kveldstrening


var nettopp ute og jogget meg en tur rundt på gruben. Tenkte jeg måtte begynne å jogge igjen, har jo bare brukt rulleskiene. For jeg tenkte nemmelig at jeg skulle melde meg på et bakkeløp på selfors, det er 4 km. Men saken er den at jeg reiser til østerike samme dag, så jeg vet ikke enda om det blir tid til det. Vi får se, jeg fortsetter no og trene for det om.

Publisert: 07.08.2011 @ 21:42 Kategori: Dagan Kommentarer: 2

sommeren 2011Nå er det kunn 2 uker igjen av sommerferien, helt sykt! Er så mange planer jeg hadde for sommeren som jeg ikke blir å få tid til. Har liksom prioritert å trene heletiden så  jeg har ikke fått så alt for mye tid til å være sammen med vennene mine. Så egentlig gleder jeg meg litt til skola begynner igjen, så jeg får møte alle igjen.

Mine planer for de to neste ukene er at jeg skal til sørfjorden en liten tur før jeg skal til namskogan. Så skal vi reise til einvika med hele familien.

-Føler du også at sommeren går alt for fort?

Publisert: 07.08.2011 @ 19:33 Kategori: My life Kommentarer: 4

Bloggvurdering av rbkbiatches

Jeg trakk tilfeldig hvem som skulle bli vurdert, og det ble Runa & Kathrine

DESIGN:

Jeg synes designet er veldig fint, og stilrent. Det er liksom ikke alt for mye "stæsj". Fargene i designet var også veldig behagelige å se på. Det eneste med fargene som ikke var så bra, var fargen på skriften i boksene. Den blir litt for lys og det er vanskelig å se hva som står der.INNHOLD:

Runa og Kathrine er to besteveninner som blogger om hvordan hverdagen deres er, og litt mote osv. Jeg synes de er flinke å lage inlegg som inneholder masse bilder (med god kvalitet), som gjør det mer interressangt å lese bloggen deres. Det de blogger om er også intressangt og det er en blogg som passer for tenåringer å lese. De har minimalt med skrivefeil, noe som er veldig viktig.


TERNINGKAST:
-Synes om vurderingen?

Publisert: 06.08.2011 @ 21:18 Kategori: Blogg Kommentarer: 5

Bloggvurdering?


Jeg har ikke så mye å blogge om for tiden, så jeg tenkte jeg høre om det var noen som var intressert i å få en bloggvurdering! Da vil jeg trekke ut random hvilken blogg som skal bli vurdert av de som har meldt seg på.Og deretter vurdere bloggen etter hvordan den ser ut og hvordan innholdet er.

-vil du bli vurdert?

Publisert: 06.08.2011 @ 14:39 Kategori: Blogg Kommentarer: 14

campet i hagen

I natt har jeg, Julie og Marina campet i hagen til marina. Skikkelig ordentlig villmarksdamer eller hur. hehe

Vi la oss ikke før i fire tiden, for vi spillte kort og så på film eller sånn nedlastet serie. Julie lærte meg også noen awesome korttriks. Siiick

söde piger
jeg er like flink som vanelig. og så var det ingen som hjalp meg opp, de skulle bare ta bilde! -.-

Marina fina<3 ilu


Publisert: 05.08.2011 @ 15:06 Kategori: Dagan Kommentarer: 6

dagens outfit


skal i bassenge nå straks sammen med Frida, Julie, og Marina. så jeg måtte no bare tre på meg noe. Etter bassenget tror jeg at vi skulle til marina, vi skal nemmelig campe i hagen hennes i natt!


Publisert: 04.08.2011 @ 11:43 Kategori: mote Kommentarer: 17

bilde-blomst-synes?

Publisert: 04.08.2011 @ 00:35 Kategori: Bilder Kommentarer: 5

Rosa cupcakes
Jeg lagde rosa cupcakes i går, men kunne ikke legge dem ut på bloggen før i dag siden ruben hadde lånt kameraet mitt. Men nå er de her, håper de er gode, har ikke smakt på dem ennå.. blir nok ikke å klare å spise mer enn 1 i værstefall 2. så det blir vell resten av familien som får smake på godsakene.

Publisert: 03.08.2011 @ 21:29 Kategori: mat Kommentarer: 9

blogganbefaling

Image and video hosting by TinyPic

Jeg tenkte jeg skulle anbefale en blogg som jeg er fast leser av. Nemmelig kvinnetrening.blogg.no! De blogger om kosthold, trening og litt om seg selv. Synes de har mange gode  råd om trening og kosthold. Og så liker jeg spessielt når de hadde testet forskjellige ting på video, slik som videoen under der de tester step&styrke.

Jeg synes egentlig dette er en blogg som passer for absolutt alle, for alle burde trene, det er viktig uansett om du er tynn eller tykk. Kroppen trenger mosjon, det gir deg overskudd og mye energi og det hjelper på blodsirkulasjonen. Det er jo også viktig med et sunnt kosthold, selvfølgelig skal man unne seg noe godt i blant, men det er bra at man er bevisst på valgene man tar.

-Har du lest denne bloggen før?

Publisert: 03.08.2011 @ 13:33 Kategori: Blogg Kommentarer: 6

photo- churchyard

Publisert: 03.08.2011 @ 10:40 Kategori: Bilder Kommentarer: 8

how to get a sixpack

utrolig brae øvelser for magen, de er ufattelig tunge... men det er jo det som gir resultater.  fant denne videoen for et par dager siden, og jeg føler at de faktisk funket litt, men jeg må nok gjenta disse øvelsene et par gang til ja


altså, magen min ser ikke sånn ut heletiden, der stramte jeg magemusklene. Jeg vil ikke ha sixpack til vanlig, synes ikke det er så fint...


Publisert: 03.08.2011 @ 01:09 Kategori: trening Kommentarer: 7

Foto- lp plater

-Tycks?

Publisert: 02.08.2011 @ 20:19 Kategori: Bilder Kommentarer: 8

dagens innkjøpkakepynt, tenkte jeg skulle lage muffins senere i kveld ellernoe.  heheh usunn very much 
sportsbh fra h&m

bikinioverdel fra h&m

Publisert: 02.08.2011 @ 14:05 Kategori: mote Kommentarer: 7

outfit of today

Publisert: 02.08.2011 @ 11:38 Kategori: mote Kommentarer: 5

hjemmelagde belgiske vaffler
Mmmm.. namnam. fant oppskrift på nette på belgiske vaffelkaker, og så hadde vi jo nettopp kjøpt oss belgisk vaffelkakjern så jeg måtte jo prøve å lage. De ble kjempegode!


Publisert: 01.08.2011 @ 14:23 Kategori: mat Kommentarer: 3

innkjøpene fra turen


mascara og shampo for å fjerne gulskjær, kjøpt på parfymelle

Fotballsko, kjøpt på g-sport

shorts kjøpt på veramoda

skistaver kjøpt på g-sport. knakk de gamle når jeg gikk på rulleski så jeg måtte jo bare kjøpe meg nye.

tunika kjøpt på veramoda
De hadde ikke så mange butikker der oppe i nord, så vi gikk i de samme butikkene om og om igjen. hehe

Publisert: 01.08.2011 @ 14:00 Kategori: mote Kommentarer: 4
hits