a href="http://idadasofie.blogg.no/1255982020_velkommen_til_min_blo.html">Hvorfor idadasofie? Om meg Design Leppe spalte Blogger jeg leser

Arkiv måned: februar 2012

Gruer meg maks!I morgen tidlig har jeg tenkt å ta teorien for personbil altså klasse B. Jeg har tatt tusenvis av tester på nettet, på teoritentamen, jeg klarer jo å bestå alle testene nå, men jeg er redd for at det skal være vanskeligere spørsmål på den ordentlige prøven. Hadde vært supert om jeg hadde klart teorien nå så slipper jeg å tenke på det senere og da slipper jeg jo også å ta fri fra skolen for å ta den.

Publisert: 29.02.2012 @ 15:52 Kategori: Dagan Kommentarer: 1

Herlig start på vinterferien

I dag har jeg vært ute på skitur i det vidunderlige været! Sola var oppe for fullt, men det var litte grann kaldt. Håper det blir like fint i morgen, for da tror jeg at det blir en til skitur.-Har du gått på ski i det siste?

Publisert: 25.02.2012 @ 17:06 Kategori: trening Kommentarer: 2

lavkarbo SJOKOLADE!


De ble kjempegode, så dette anbefaler jeg virkelig!

Du trenger:

  • 3 dl fløte
    2 ss meierismør (med eller uten salt)
    2 ss sukrinmelis
    100 g 86% sjokolade ( trenger ikke så mye, er bare smak og behag, jeg brukte ikke så mye!)
    peanøtter

Slik gjør du:

Kok fløte, smør og sukrinmelis forsiktig opp i en teflonkjele. Skru ned varmen og la småkoke 45-60 min. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Når massen stivner raskt i kantene, er den klar. Rør inn sjokoladen til den har smeltet. Kle en form med bakepapir og dekk bunnen med peanøtter. Hell massen over nøttene. Sett i kjøleskap/fryser til den har stivnet og skjær opp i firkanter.

(det kan hende at hvis du rører for mye/hvis det er for sterk varme elns, så kan massen skille seg, men da er det bare å ta litt mer kald fløte i når du har tatt kjelen fra ovnen og rør den godt in i massen! )

 

Publisert: 24.02.2012 @ 16:39 Kategori: Lavkarbo Kommentarer: 2

Skulpturen min
I dag ble jeg helt ferdig med skulpturen min. Jeg lagde en tann, siden oppgaven var at vi skulle lage en del av menneskekroppen. Og jeg er jo ikke så spessielt glad i sener, involler og sjelett, så derfor tok jeg noe litt mer u-ekkelt. Jeg skal spraye den gull etter vi har brent den i ovnen. Så det blir en glatt gulltann! Noe som var dumt var at jeg ikke fikk lov av lærerne å ha glitter på tanna, så når jeg har fått tilbake oppgaven, så tror jeg at jeg blir å dekorere den med gullglitter og diamanter. Det blir såå fint :D 

Publisert: 24.02.2012 @ 16:32 Kategori: Kreativitet Kommentarer: 3

Fremtiden


I går kveld når jeg skulle legge meg, fikk jeg ikke sove, så jeg begynte å tenke på hvordan drømmedremtiden min ville vært! Og så begynte jeg å klippe og lime i paint, helt til jeg fikk fram den ultimale fremtiden.

Jeg skal gifte meg med Manu Bennett, og vi skal adoptere en jente fra kina og  en gutt fra afrika. Gutten skal hete Crixus, men er litt usikker på hva vi skal kalle jenta vår. Vår søte lille familie skal flytte til sørfjorden der jeg skal designe drømmehuset vårt, og vi skal ha en stor båt. Manu Bennett skal spille inn masse filmer slik at jeg slipper å arbeide, jeg skal bare være hjemme som husmor.

Ahhh skulle ønske det kunne ha vært meg om 10 år!

Publisert: 21.02.2012 @ 18:09 Kategori: My life Kommentarer: 3

Lavkarbo muffins

Oppskrift:

3 egg
2 ss. smør
3 ss. fløte
3 ss. sukrin
litt salt
Noen dråper vanilje ekstrakt/essens
1/3 ts. bakepulver
20-25 gram kokosmel eller mandelmel som jeg brukte!

Hell over i muffinsformer og stek på 200 grader i ca 15 minutter. (Oppskrift; lavkarbo.no) Smaker kjempegodt!

Det jeg brukte som frosting var at jeg bare tok litt margarin, 1 eggehvite, litt sukrin og litt sukrinmelis og smakte meg fram til det ble en god smak. Hadde ikke noe oppskrift så!

Okei sorry folkens hvis det blir litt mye matblogging, men jeg bare har en trang for å bake og slikt nå for tiden! hehe

 Publisert: 20.02.2012 @ 21:50 Kategori: Lavkarbo Kommentarer: 2

Lavkarbo-rundstykker


Indigrienser:

-4 egg

-10 g fiberhusk

-40 g linfrø

-40 g solsikkefrø

- 80 gram mandelmel, (eller så kan du lage det selv slik jeg gjorde. Du kverner bare mandlene i en foodprosessor, og så siler du det)

Du bare blander alt sammen, lager noen rundstykker så store som du vil ha dem.

De skal være inne i 15 min på 180 grader. (over og undervarme)Det ble egentlig 8 stykker, men jeg spiste en så er bare 7 på bildet. De ble faktisk kjempegode!

Hvis du synes de så flate ut så kan du jo selvfølgelig lage dem runde, er bare jeg som har presset dem flat, for det er slik jeg liker de best.

Publisert: 19.02.2012 @ 21:43 Kategori: Lavkarbo Kommentarer: 2

bursdagsfeiring

I går feiret pappa stordagen sin på festhuset i lagneset. Egentlig så har hele helga blitt brukt til denne festen, for vi måtte jo fikse maten og alt før festen, og etter den måtte vi rydde og slik.

Stine, Geir-inge og jeg hadde diktet en sang til han som vi sang under kaffen. Han syntes den var kjempefin.

Jeg og Maja giddet ikke å være der så lenge ilag med alle "gamlingene" haha. Så vi for oppover til Maja og så film!

Publisert: 19.02.2012 @ 21:26 Kategori: Dagan Kommentarer: 0

Skal begynne på lavkarbo


Etter helga har familien min tenkt å gjøre noen drastiske endringer i kostholdene våre, vi har nemlig alle sammen tenkt å begynne på lavkarbo. Mamma og pappa har gått på den dietten før, men det ble så vanskelig når jeg skulle spise annen mat i tillegg. Så nå begynner jeg også på denne dietten, eller jeg vil heller kalle det en lifsstil, for dette er jo ikke noen vidunder diett der man går ned og forblir der, man må jo holde seg til denne dietten hele tiden.

Noen mener kanskje lavkarbo ikke er bra, og det er jo usikkert om det kan gi skader, altså for høyt blodtrykk. Men jeg velger å prøve dette, og hvis jeg en gang i fremtiden skulle få for høyt blodtrykk så kan jeg vell gjøre noe med det da. De fleste tror jo dette kostholdet innebærer å spise bacon og egg hele tiden, men det er jo faktisk så mye mer enn bare det. Det er jo grønnsaker, meieriprodukter, nøtter, fisk ,og så kommer kjøttet. Kjøttet trenger jo ikke å være stappet med usunne fettsyrer, det kan jo være feks kylling og kalkun, kjøtt som også er sunt, men har lite karbohydrater.

Jeg får prøve dette over en liten periode, og hvis det funker for meg, og at jeg lytter til kroppen min og skjønner at den har det bra, så vil jeg fortsette med lavkarbo over en lengre tid. Så kanskje blir det dager, kanskje blir det uker, og kanskje blir det år. Jeg tar en dag om gangen!

Målet mitt er selvfølgelig å gå ned et par kilo, helst ikke så mange, og jeg vil helst ikke miste noe av muskelmassen.

-Noen som har prøvd lavkarbo før? tips!?

Publisert: 15.02.2012 @ 22:50 Kategori: Lavkarbo Kommentarer: 1

vinterbrun

Jeg var og tok solarium i dag, tok ikke så lenge siden jeg har sykt klaustroforbi for å ligge inne i solsengene. Jeg tok 15 min, men gikk ut før den var ferdig, bruker å skvette sånn når den slås av så jeg bare gikk ut før tiden. haha

 

Jeg fikk ganske bra skille på ryggen synes jeg. Blir alltid brunest der. Skulle bare ønske brunfargen ville vare lengre, den går jo bort så ufattelig fort.
En ting som er veeeeldig dumt med sol er at man får masse fregner. Huff og være
- Tar du sol om vinteren?

Publisert: 14.02.2012 @ 22:57 Kategori: Blogg Kommentarer: 2

Morsdagskake


I dag er det morsdag, dagen der vi skal hedre våre mødre, vise dem hvor gla vi er i dem og hvor mye vi setter pris på å ha dem i livene våre.Dette gjør vi ved at vi lager kort, kanskje kjøper roser eller en annen gave, og så baker vi en morsdagskake. Og det er nettopp det jeg har gjort! Mamma ble kjempeglad, hun spurte om jeg hadde kjøpt kaka. Haha Nå skal jeg og pappa ta med et kakstykke, et kort og 10 røde roser til min andre mor( biologisk)  (jeg bor i fosterhjem for de som ikke visste det). Elsker det at jeg har to sett med foreldre. <3 Love them all.

-Hva gir du moren din i morsdagsgave?

Publisert: 12.02.2012 @ 11:42 Kategori: mat Kommentarer: 4

Sydengave

Mamma og pappa kom hjem fra grand canaria i går, de var serriøst negere. 3 uker på stranda med full steiking, det syntes

Jeg fikk faktisk sydengave, sa jeg ønsket meg denne parfymen og det fikk jeg, har fortsatt litt mer igjen av min andre fantasy parfyme, tror jeg skal bruke den opp først.

Publisert: 09.02.2012 @ 19:01 Kategori: mote Kommentarer: 9

Fri = ut på skiI dag har jeg hatt fri hele dagen, var sinnsykt deilig å bare sove så lenge jeg ville i morrest, slapp å skvette opp av vekkeklokka. Selv om jeg har fri så tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe fornuftig, så jeg tok meg en skitur i klokkerhagen. Og jeg fikk faktisk se sola! <3

Publisert: 08.02.2012 @ 14:51 Kategori: trening Kommentarer: 1

rose frosting

Måtte bare prøve å lage sånne roser med den nye kremsprøten min, det ble jo skikkelig kult! Lagde kun tre muffins, men denne ble den fineste da. Feilet litt med oppskrifta, siden jeg skulle lage så få muffins, så de ble ganske rare egentlig, ikke noe luftig i det heletatt.

Publisert: 07.02.2012 @ 20:53 Kategori: mat Kommentarer: 5

Hard økt

Nå er jeg kommet hjem fra den tungeste treningsøkta jeg har hatt på lenge.. Har trent alle de store muskelgruppene, var flere timer på gymmet. Håper det værker litt i kroppen i morgen, synes det er godt å kjenne at man har trent hardt ;)

Må til med proteinshake etter en sånn hær trening!!

Publisert: 05.02.2012 @ 18:06 Kategori: trening Kommentarer: 4

Hello kitty deksel
I går fikk jeg hello kitty dekselet mitt, det var så super søtt! Elsker det, og det er så sinnsykt bra at man kan lokke det igjen, for da slipper jeg jo å få masse riper, og i værstefall knuse hele mobilen.

Publisert: 04.02.2012 @ 12:36 Kategori: mote Kommentarer: 5

Skitur

I dag har jeg vært på to skiturer og skal faktisk på en til en snart! Hadde jo ski som egentrening i dag i gymmen, og så gikk jeg på ski etter skola, og så skal jeg på ski tur med friluftslivklassen nå snart! Flott torsdag må jeg si <3

Publisert: 02.02.2012 @ 16:56 Kategori: trening Kommentarer: 0

Nothing


Har serriøst ingenting å blogge om. Eller i morgen skal jeg jo på måneskinnstur med friluftslivgruppa, hvis jeg tar bilder fra det kan jeg jo blogge om det. håper på at vi skal se nordlyset... men men, noen tips til hva jeg kan blogge om, pleas?

Publisert: 01.02.2012 @ 17:15 Kategori: Blogg Kommentarer: 2
hits