Lavkarbo- pizza



Til bunnen trenger du:

- 2 Egg

- 1/2 boks Cottage cheese

- 75 g reven ost

- en fingerklype salt

- litt hvitløkskrydder

Fremgangsmåte:

Bolle nr 1: Mos eggeplummene med Cottage C med stavmikser. Tilsett så osten.

Bolle 2: Stivpisk eggehvittene med saltet, pisk det så det bli helt hvitt og stivt. Du kan snu boksen/bollen raskt på hodet uten at det hvite skummet detter ut.

Bland eggeplummeblanding sammen med eggehvitene, tilsett litt hvitløkskrydder og bland forsiktig, slik at luften ikke forsvinner. Dra så blandingen utover bakepapir og stek bunnen først i ovnen på 180 grader i 15-20 min. La den hvile før du tar på fyllet.

Til fyllet trenger du:

-1 boks hakkede tomater

-3 fedd hvitløk

-1/2 chili finhakket

-krydre med feks oregano, pizzakrydder, salt, pepper, eller det krydderet du liker.

-kan velge selv hva du vil ha på pizzen, kjøttdeg, biff, skinke osv.  Jeg brukte kjøttdeg.

 

Du koker opp hakkede tomater, hvitløk, chili og krydder i en gryte. Så skal det puttre i en god stund 40 min ca.

Pizzaen ble UTROLIG god! anbefales virkelig! ( var godt med rømmedressing på pizzaen btw, prøv det)

 



Jeg fikk friskhus-kortet mitt i går,vart kjempe glad, nå slipper jeg å ringe å bestille timer, nå kan jeg bare booke online. Jeg og tine var på sånn innebandy time i går, og det var egentlig fullbooket, men det var to som ikke hadde kommet, så vi fikk være med alikevell! Det er så sykt artig man glemmer nesten at man trener. hehe

 

Lavkarbo karamell



Oppskrift:

2 dl fløte
100 gram smør
4 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (dersom du ikke har vaniljepulver, bruk vaniljeekstrakt eller hel vanilje. Vaniljesukker inneholder endel karbohydrater)

Ha alt i gryte, og kok opp. La den småkoke i 45-60 min, mens du rører innimellom. Ta karamelltesten på den før du tar den av platen. Ha det oppi en plastkledd brødform, og la den stivne i kjøleskapet. Del i passe biter når den har stivnet, og oppbevar kjølig, tildekket av plast slik at den ikke blir klissete.

Jeg synes lavkarbo-sjokoladen jeg har lagd før er mye bedre, men dette var jo godt det og da! :)

 

Back on track

Nå er jo vinterferien over og jeg må tilbake til lavkarbokosten, skulle kanskje ikke ha sluttet med det i vinterferien men jeg kunne jo ikke ha unngått karbs når jeg var i sverige da. Så det ble helt utskjeiving.


Mamma bakte lavkarbo knekkebrød og rømmebrød. Namnam de vart veldig gode!


lavkarbo SJOKOLADE!


De ble kjempegode, så dette anbefaler jeg virkelig!

Du trenger:

  • 3 dl fløte
    2 ss meierismør (med eller uten salt)
    2 ss sukrinmelis
    100 g 86% sjokolade ( trenger ikke så mye, er bare smak og behag, jeg brukte ikke så mye!)
    peanøtter

Slik gjør du:

Kok fløte, smør og sukrinmelis forsiktig opp i en teflonkjele. Skru ned varmen og la småkoke 45-60 min. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Når massen stivner raskt i kantene, er den klar. Rør inn sjokoladen til den har smeltet. Kle en form med bakepapir og dekk bunnen med peanøtter. Hell massen over nøttene. Sett i kjøleskap/fryser til den har stivnet og skjær opp i firkanter.

(det kan hende at hvis du rører for mye/hvis det er for sterk varme elns, så kan massen skille seg, men da er det bare å ta litt mer kald fløte i når du har tatt kjelen fra ovnen og rør den godt in i massen! )

 

Lavkarbo muffins

Oppskrift:

3 egg
2 ss. smør
3 ss. fløte
3 ss. sukrin
litt salt
Noen dråper vanilje ekstrakt/essens
1/3 ts. bakepulver
20-25 gram kokosmel eller mandelmel som jeg brukte!

Hell over i muffinsformer og stek på 200 grader i ca 15 minutter. (Oppskrift; lavkarbo.no) Smaker kjempegodt!

Det jeg brukte som frosting var at jeg bare tok litt margarin, 1 eggehvite, litt sukrin og litt sukrinmelis og smakte meg fram til det ble en god smak. Hadde ikke noe oppskrift så!

Okei sorry folkens hvis det blir litt mye matblogging, men jeg bare har en trang for å bake og slikt nå for tiden! hehe

 



Lavkarbo-rundstykker


Indigrienser:

-4 egg

-10 g fiberhusk

-40 g linfrø

-40 g solsikkefrø

- 80 gram mandelmel, (eller så kan du lage det selv slik jeg gjorde. Du kverner bare mandlene i en foodprosessor, og så siler du det)

Du bare blander alt sammen, lager noen rundstykker så store som du vil ha dem.

De skal være inne i 15 min på 180 grader. (over og undervarme)



Det ble egentlig 8 stykker, men jeg spiste en så er bare 7 på bildet. De ble faktisk kjempegode!

Hvis du synes de så flate ut så kan du jo selvfølgelig lage dem runde, er bare jeg som har presset dem flat, for det er slik jeg liker de best.

Skal begynne på lavkarbo


Etter helga har familien min tenkt å gjøre noen drastiske endringer i kostholdene våre, vi har nemlig alle sammen tenkt å begynne på lavkarbo. Mamma og pappa har gått på den dietten før, men det ble så vanskelig når jeg skulle spise annen mat i tillegg. Så nå begynner jeg også på denne dietten, eller jeg vil heller kalle det en lifsstil, for dette er jo ikke noen vidunder diett der man går ned og forblir der, man må jo holde seg til denne dietten hele tiden.

Noen mener kanskje lavkarbo ikke er bra, og det er jo usikkert om det kan gi skader, altså for høyt blodtrykk. Men jeg velger å prøve dette, og hvis jeg en gang i fremtiden skulle få for høyt blodtrykk så kan jeg vell gjøre noe med det da. De fleste tror jo dette kostholdet innebærer å spise bacon og egg hele tiden, men det er jo faktisk så mye mer enn bare det. Det er jo grønnsaker, meieriprodukter, nøtter, fisk ,og så kommer kjøttet. Kjøttet trenger jo ikke å være stappet med usunne fettsyrer, det kan jo være feks kylling og kalkun, kjøtt som også er sunt, men har lite karbohydrater.

Jeg får prøve dette over en liten periode, og hvis det funker for meg, og at jeg lytter til kroppen min og skjønner at den har det bra, så vil jeg fortsette med lavkarbo over en lengre tid. Så kanskje blir det dager, kanskje blir det uker, og kanskje blir det år. Jeg tar en dag om gangen!

Målet mitt er selvfølgelig å gå ned et par kilo, helst ikke så mange, og jeg vil helst ikke miste noe av muskelmassen.

-Noen som har prøvd lavkarbo før? tips!?





arkiv

  • September 2013
  • April 2012
  • Mars 2012
  • Februar 2012
  • Januar 2012
  • Desember 2011
  • November 2011
  • Oktober 2011
  • September 2011
  • August 2011
  • Juli 2011
  • Juni 2011
  • Mai 2011
  • April 2011
  • Mars 2011
  • Februar 2011
  • Januar 2011
  • Desember 2010
  • November 2010
  • Oktober 2010
  • September 2010
  • August 2010
  • Juli 2010
  • Juni 2010

  • kategorier

  • My life
  • Bilder
  • Blogg
  • Dagan
  • design
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Lavkarbo
  • mat
  • mote
  • musikk
  • salzburg
  • Skola
  • trening
  • Videobloggz

  • lenker




    hits